Kotletid peedi, porgandi ja läätsedega

Valmistame kotletid, mida on hea näiteks matkale, tööle või kasvõi külakostiks kaasa võtta. Peedipunased kotletid on kena lauakaunistus ja mõnus amps. 

Riputan retsepte siia blogisse üles ka endale meeldetuletuseks, et kui peaksid näiteks külalised saabuma, siis ei hakka taas paaniliselt mälusahtlites sobrama, et mis toit see nüüd oligi, mida ma kunagi valmistada oskasin. Muidu on iga kord justkui nullist alustamine ja mitte kui midagi ei tule esimese hooga meelde.

Ise valmistatud toit on ka kõikvõimalike mittevajalike ballastainete vaba ja loodetavasti mitte ülekärsatatud. Kui ka juurikad on isekasvatatud, siis on lausa suurepärane söömaaeg.

Ma usun ka seda, et looduslikud ja loomulikud värvid meie ümber, ja ka toidulaual, mõjuvad tervendavalt nii kehale kui ka hingele. Ei saa ju eitada, et värsked ja värvilised aed-, puu- ja juurviljad taldrikule maitsvaks toiduks võlutuna loovad heaolutunde. Meeleolu muutub ju natukenegi rõõmsamaks?

Kuidas need kotletid siis lihtsalt valmivad?

3 porgandit

1-2 peeti

300 g läätsi

1-2 sibulat

2 muna

2 spl tatrajahu

hakitud peterselli, tilli

2 küüslauguküünt

kurkumit (või karrit), tšillit, soola, pipart

Praadimiseks õli või kookosrasva

Keeda läätsed pehmeks. Riivi porgandid ja peedid, haki sibul, riivi küüslauguküüned. Prae sibulat koos kurkumi, küüslaugu ja pipraga, jahuta. Klopi lahti munad. Sega kausis kõik koostisained hoolikalt läbi. Vooli väikesed kotletid, vajuta lamedamaks ja prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt, kuni on küpsed. Serveeri näiteks toorsalatiga, mõne kastmega, hoidisega või leival. Värske salati ja jõhvika-apelsinikastme idee leiad SIIT.

Mulle tundus, et tatrajahu muutis kotletid mõnusalt krõbedaks. Võid muidugi koostisaineid muuta oma fantaasialennule vastavalt!