Köögiviljapirukas tatrajahust põhjal

Tahaks midagi head? Pirukat? Aga ei viitsi väikeste pirukate mätsimisega palju vaeva näha? Palun väga, meisterdame kiiresti ühe maitsva plaadipiruka. Köögiviljapirukas, mis on tatrajahu põhjal ja mille katte valmistamisse võid taas hästi loominguliselt suhtuda.

Kuidas siis kerge vaevaga valmib maitsev köögiviljapirukas?

Piruka põhi

125 g võid

200 g tatrajahu, millest osa võid asendada näiteks riisijahuga

1 muna

50 g riivjuustu

Piruka kate

150 g brokolit

2 sibulat

1 suur või 2 väikest paprikat

1 suur või 2 väiksemat tomatit

2 küüslauguküünt

120 g riivjuustu

1,5 dl kohvikoort

3 muna

Meresoola, pipart

Soovi korral natuke karrit või kurkumit, tšillit

Põhja valmistamiseks näpi kõik koostisained ühtlaseks taignaks ja pane taigen külmikusse senikauaks kuni valmistad katte. (Mina leidsin Valete Ökokaupade poest riisi-kastanijahu ja katsetamise mõttes asendasin u 80 g tatrajahust sellega. Polnud viga.)

Katte valmistamiseks haki sibul, riivi küüslauk ja prae need koos karriga kergelt läbi. Haki brokoli ja hauta ka hästi kergelt läbi. Haki paprika ja tomatid. Sega kokku munad, kohvikoor, sool, pipar.

Vajuta taigen pirukavormi ja soovi korral küpseta 180 kraadi juures 10 min. (Mina unustasin eelküpsetada ja sellest polnud midagi hullu).

Võta piruka põhi ahjust, laota peale köögiviljadest kate, raputa sellele riivjuust ja kalla muna-kohvikoore segu. Küpseta 180 kraadi juures umbes 30-40 minutit, kuni köögiviljapirukas on küps.

Nipp: kohvikoore ja juustu saad vajadusel asendada laktoosivabadega.

Katte valmistamisel võid kombineerida ka muid oma lemmik-köögivilju.