Lihtne kapsa-sibulapirukas

Lihtne kapsa-sibulapirukas, mis sobib hästi näiteks lõunasöögiks. Hakkasin tavalist sibulapirukat tegema, aga kuna osa kapsast, mis hapendamise aktsioonist üle jäi, oli ikka veel alles, hakkisin selle ka sisse. Lihtsalt valminud ja toitev pirukas!

Ma vaatan, et mul hakkab siin ilmet võtma juba väike toidublogi. Aga ärge muretsege ja kurvastage, küll ma varsti keeran jälle metsa poole ära. Vahepeal olen lihtsalt tuttavaid radu käinud, Elva matkaradadel näiteks, ja siin Tartu kandis. Talviselt lumiste puude ja päikeseloojangute pildid on muidugi väga ilusad. Küll ma neid jälle jagan!

Aga siis nüüd ma avastasin, et mul vedeleb külmikus lehttaigen, mis polnud veel käiku läinud. Taigen oli valmis varutud, et juhul kui väga kiiresti on mingit küpsetist vaja, aga ju siis ei olnud. Samuti vaatas mulle vastu jupp kapsapead. Ja sibulad hakkavad ka vaikselt pealseid andma, kui neid keegi ära ei söö. Jällegi, ma üldse ei kaalunud ega mõõtnud kui kokkama hakkasin. Võtsin selle väiksema vormi, nagu pildil näha, ja vooderdasin seest selle poest ostetud lehttaignaga. Edasi toimisin järgnevalt.

Lihtne kapsa-sibulapirukas

Koostisained

Sibulaid umbes 300 g, ehk 4-5 väiksemat

kapsast umbes 300 g

(paprikat soovi korral)

meresool ja must pipar

(karrit soovi korral)

munad 3 tk

kohvikoort umbes 200 ml

riivjuustu umbes 150 g

võid või õli praadimiseks

Valmistamine

Hakkisin umbes 4 sibulat ja praadisin pannil õlis ära. Lisasin musta pipart ja meresoola. Seejärel hakkisin umbes samapalju kapsast ja hautasin pannil pehmemaks. Leidsin ka pool allesjäänud punast paprikat, lõikusin samuti tükkideks ja lisasin kapsale. Maitsestasin samuti soola-pipraga, soovi korral võib ka karrit lisada. Paprika vist maitse poolest midagi juurde ei andnud, pigem lisas värvi. Siis kloppisin lahti 3 muna, lisasin umbes 200 ml kohvikoort, maitsestasin ikka meresoola ja pipraga.

Jaotasin nii sibulad kui kapsad ühtlaselt taignale ära, raputasin peale riivjuustu ja kallasin üle munapiimaga. Lükkasin ahju 180 kraadi juurde küpsema umbes 40-50 minutiks.

Maitseb hästi soojalt ja ka jahtunult. Ja sobib erinevate salatite juurde.