Nagu eelmises postituses lubatud, vaaritasin kõrvitsatest ka supi valmis. Selline kõrvitsasupp on tegelikult klassikaline ja ülihea, ja eriti veel kukeseentega. Õnneks polnud supiga ka ülearu palju janti.
Kukeseente kohta peab ütlema, et need olid mul kuivatatud kujul, sest ma söön neid toorelt, kui nad veel on metsas, ja kuivatatult, kui nad on juba kodus. Tervislikud ja maitsvad. Ära teisi seeni toorelt söö. Ainult kukeseeni võib. Kuivatatud kukeseened võib jahvatada ka jahuks või siis hakkida väikesteks tükkideks ja siis toitudele lisada. Seejärel ei tasu toite enam üle 40 kraadi kuumutada. Nii et lisa kõige lõpus. Aga kui sul on sügavkülmas eelnevalt võis praetud kukeseened, võid neidki selles supis kasutada.
Aga nüüd, retsept on siin.
Kõrvitsasupp kukeseentega
500 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat keeta 2 dl vees
100 g tükeldatud sibulat
1-2 dl kuiva valget veini
200 g 10% rõõska koort
100 g Créme Bonjouri toorjuustu või sulatatud juustu
musta pipart, meresoola
umbes 2 sl võid
100-200 g kukeseeni
kaunistuseks kõrvitsaseemneid või tüümiani
Valmistamine
Puhastatud, tükeldatud ja pehmeks keedetud kõrvitsale lisa tükeldatud ja pruunistatud sibul, seejärel püreesta segu. Lisa vein või kui seda pole, siis natuke veiniäädikat. Annab supile hapukama maitse, aga pane seda maitse järgi. Lisa rõõsk koor ja toorjuust, maitsesta meresoola ja pipraga. Prae pannil võis kukeseened ja lisa need serveerides eraldi igale supiportsjonile. Mina segasin kuivatatud ja tükeldatud kukeseened supi sisse. Samuti võib serveerides raputada supile kukeseenejahu, kaunistada kõrvitsaseemnete või tüümianiga.
Kõrvitsakoogist kirjutasin ka hiljuti: Kõrvitsakook rosinatega
Kõrvitsaid jäi aga ikka veel järgi, nii et jagan varsti jälle mõnda retsepti. Tule aga uuesti siia lugema!